[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Likier malinowyLikier malinowyZestaw na 2 litry likieru.3 kg dojrzalych malin,1 l spirytusu o mocy 95ż,1 kg cukru.1.1,5 kg malin przebrac, oplukac szybko na sicie i wsypac do gasiorka, nastepnie zalac spirytusem.Owoce mozna nieco ugniesc, by byly calkowicie przykryte spirytusem.Gasiorek pozostawic w cieniu w pokojowej temperaturze na24 godz.2.Zlac spirytus z malin i zalac nim nastepne 1,5 kg swiezych, przebranych ioplukanych malin, zostawiajac je w pokojowej temp.ponownie na 24 godz.3.Po powtornym zlaniu spirytusu przefiltrowac przez bibule.4.Zrobic syrop cukrowy, rozpuszczajac 1 kg cukru w 420 ml wody.Zagrzac wodew garnku, wsypac cukier, a po rozprowadzeniu doprowadzic zawartosc do wrzenia, po czym gotowac 10 min.5.Do cieplego jeszcze syropu wlac powoli spirytus, dobrze wymieszac, rozlac dobutelek i pozostawic na 6 miesiecy do dojrzewania
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Tematy
Index[Eng Antropology] Malinowski B. The spirit of dead on the Trobriand
102 Pan Samochodzik i Biblia Lutra Jakub Czarny
Ustawa Ordynacja wyborcza do Parlamentu Europejskiego1)
Jusuf Musab Hasan, Brackin Ron Syn Hamasu (2)
Huberath Marek S Ostatni, ktorzy wyszli z raju
PhilosophySpritualActivity
Navarro Julia Krew niewinnych(1)
093. James Luceno Agenci Chaosu II Zmierzch Jedi
Siemionowa Maria Wilczarz
Aida D. Donald Lion in the White House, A Life of Theodore Roosevelt (2007)