[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Likier malinowyLikier malinowyZestaw na 2 litry likieru.3 kg dojrzalych malin,1 l spirytusu o mocy 95ż,1 kg cukru.1.1,5 kg malin przebrac, oplukac szybko na sicie i wsypac do gasiorka, nastepnie zalac spirytusem.Owoce mozna nieco ugniesc, by byly calkowicie przykryte spirytusem.Gasiorek pozostawic w cieniu w pokojowej temperaturze na24 godz.2.Zlac spirytus z malin i zalac nim nastepne 1,5 kg swiezych, przebranych ioplukanych malin, zostawiajac je w pokojowej temp.ponownie na 24 godz.3.Po powtornym zlaniu spirytusu przefiltrowac przez bibule.4.Zrobic syrop cukrowy, rozpuszczajac 1 kg cukru w 420 ml wody.Zagrzac wodew garnku, wsypac cukier, a po rozprowadzeniu doprowadzic zawartosc do wrzenia, po czym gotowac 10 min.5.Do cieplego jeszcze syropu wlac powoli spirytus, dobrze wymieszac, rozlac dobutelek i pozostawic na 6 miesiecy do dojrzewania [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • blondiii.htw.pl
  •